Trainen met Impact, Fun & Resultaat

De Belbin teamrollen geven inzicht.

Inzicht in talenten van jezelf en je collega’s, en het optimaal inzetten ervan, is essentieel voor een succesvolle samenwerking! De Teamrollen van Belbin beschrijven het gedrag dat we kunnen herkennen wanneer wij samenwerken met anderen. En de daaraan gekoppelde talenten en onlosmakelijk verbonden valkuilen.


Elke teamrol is eigenlijk een strategie in het omgaan met het werk en met collega’s. Anders gezegd: een favoriete samenwerkingsstijl die te zien is door met anderen samen te werken. Voor teams vormen de teamrollen hét instrument om de verschillende stijlen van samenwerken succesvol te combineren.


Teamrollen zijn complementair


Een team moet bestaan uit verschillende rollen om tot prestaties te komen. De negen rollen zijn in principe complementair. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar, maar ze kunnen ook tegenstrijdig zijn en rivaliseren. De teamrol zegt veel over de stijl van samenwerken van een teamlid en komt voort uit de persoonlijkheid van het individu.


In de praktijk hebben we allemaal twee à drie teamrollen die ons goed passen, een paar die we, als is het maar voor een tijdje en met wat goede wil, wel kunnen opbrengen, en een aantal die ons echt niet liggen of die zelfs ronduit tegen onze natuur ingaan. Dit maakt dat je mogelijk met je ene collega erg natuurlijk samenwerkt en snel op één lijn zit. Waar je met de ander nog zoekende bent.


Wil jij inzicht in je eigen teamrollen of wil jij samen met je collega's een Belbin team training? Bel of stuur een mail, ik kom graag een toelichting geven waarom inzicht gaat leiden tot betere communicatie en prestaties.

Wij werken o.a. voor:

Wij bellen u graag terug!

 
 
 
 
 
 
 

* verplichte velden