Trainen met Impact, Fun & Resultaat

WAT relatie (Working Apart Together)

De nieuwe verbinding met je team: De WAT relatie (Working Apart Together). Nadat we massaal zijn gaan thuis werken, komen de eerste teams voorzichtig weer samen. Wel zien we dat de meeste teams de komende tijd blijven samenwerken op afstand. Dit vraagt om aanpassing van de medewerkers, de leidinggevende en de manier waarop je het werk faciliteert.

Hoe heeft je team het werken op afstand ervaren? Waren ze blij omdat ze geen reistijd meer hadden of efficiënter konden werken of was er sprake van lichte depressie en stress?! Thuis werken met kinderen en partner, geen écht contact met de collega's? Iedereen heeft de afgelopen maanden anders in de wedstrijd gezeten. Alleen al vanuit de verschillende persoonlijkheid types (Vormer Rood of Groepswerker Groen) is er verschil nu komt er heel wat meer bij kijken. Wat is je privé situatie? Ben je echt helemaal alleen of zit je juist opgesloten met 4 andere mensen? Heb je een eigen werkplek of moet je aan de keukentafel zitten? 
En dan werken op afstand gebruiken we Teams of Zoom en bij welk overleg werkt dat wel fijn en bij welk overleg niet? Werken we veel efficiënter of komt er niets uit je handen? 

Dit zijn maar een aantal voorbeelden die de afgelopen tijd wellicht in jouw team hebben gespeeld. Hoe hou je nu iedereen binnen boord en zorg je voor verbinding, vertrouwen en resultaat? De werkrelatie is veranderd, zoals in elke relatie is met elkaar praten de sleutel. Spreek uit wat de behoefte is, waar de grenzen zijn en wat dit van iedereen vraag en wat het met iedereen doet. Zo kom je samen sterken uit de crisis.

In onderstaand document vind je een overzicht over hoe je hiermee aan de slag kan. Mocht je meer informatie willen óf een workshop door ons laten verzorgen bel dan met 06 - 300 11 11 1

RebordingWAT.pdf